
Υλικά
Αλεύρι dlx ζαχαροπλαστικής: 1000 γρ.
Βούτυρο: 500 γρ.
Ζάχαρη: 800 γρ.
Αυγά: 300 γρ.
Γάλα: 500 γρ.
Χυμός πορτοκάλι: 100 γρ.
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Κανέλα: 4 γρ.
Μοσχοκάρυδο: 2 γρ.
Αλάτι: 4 γρ.
Baking powder: 25 γρ.
Καρύδι τριμμένο: 250 γρ.
Αμαρέτο/κονιάκ: 30 γρ.
Εκτέλεση
1
Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα.
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, υπό ανάδευση στη μεσαία ταχύτητα.
3
Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, το χυμό και το αμαρέτο.
4
Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
5
Βάρος/τεμάχιο: 1000-1100 γρ.
6
Θερμοκρασία ψησίματος: 150- 160°
7
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Ingredients
Υλικά
Αλεύρι dlx ζαχαροπλαστικής: 1000 γρ.
Βούτυρο: 500 γρ.
Ζάχαρη: 800 γρ.
Αυγά: 300 γρ.
Γάλα: 500 γρ.
Χυμός πορτοκάλι: 100 γρ.
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Κανέλα: 4 γρ.
Μοσχοκάρυδο: 2 γρ.
Αλάτι: 4 γρ.
Baking powder: 25 γρ.
Καρύδι τριμμένο: 250 γρ.
Αμαρέτο/κονιάκ: 30 γρ.