Υλικά
Goldy Τσουρέκι: : 1000 γρ.
Μαγιά τσουρεκιού: 80 γρ.
Βούτυρο/μαργαρίνη: 100 γρ.
Νερό: 260-270 γρ.
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 30°C
3
Πρώτη ξεκούραση: 10 λεπτά
4
Βάρος/τεμάχιο: 600-700 γρ.
5
Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά
6
Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε μορφή πίτας.
7
Θερμοκρασία στόφας: 37°C
8
Υγρασία στόφας: 75%
9
Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά
10
Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ.
11
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά αναλόγως του βάρους.
12
* Μπορούμε να γράψουμε πάνω στη βασιλόπιτα είτε πριν μπει στο φούρνο είτε μετά.
Ingredients
Υλικά
Goldy Τσουρέκι: : 1000 γρ.
Μαγιά τσουρεκιού: 80 γρ.
Βούτυρο/μαργαρίνη: 100 γρ.
Νερό: 260-270 γρ.